Håller tunt

Jag lovade runt i mitt nyårslöftesprojekt. Men som ni kanske minns så höjde jag redan då varningsflagg för löftesbrott. 24 veckor, 24 testade saker (några minst sagt krystade) blev det innan projektet gick i graven.

Men ett löfte tänkte jag hålla: att följa upp #18 och avslöja mitt nya jobb. Ett jobb som bland annat erbjuder den här utsikten från fikahörnan på det ena kontoret. I Lysekil.

hlabb

Och den här från bryggan på det andra. På Drottningholm.

solabb

De övriga kontoren/labben på Institutionen för akvatiska resurser på SLU (där jag ska jobba som kommunikatör) har jag inte hunnit besöka än. Som det i Öregrund. Massor av nya ställen att lunchspringa på. Massor av nya människor att lära känna. Saker att lära sig. Utmaningar att hugga tänderna i. Det här blir en kanonhöst!

9 tankar om “Håller tunt

 1. Jo jag tackar jag. Grattis!!
  På hemsidan hittar jag också ett forskningscentrum i Älvkarleby, så nu får du koll på de flesta slags vatten, Nordsjön, Östersjön, Mälaren och Dalälven… Och kanske har du kvar en fot i Fyrisån även på det här jobbet? Undrar också om du annars har kvar samma typ av arbetsuppgifter, dvs gör samma sak fast mycket mycket annorlunda? Hur som helst låter det spännande, inte minst vad gäller din träning och de spår den sätter på din blogg. Men något intresse för akvatiska resurser i en sketen grund insjö som Vallentunasjön har väl inte SLU, så dessa trakter förblir en vit fläck på din allt brokigare löparkarta.

  • Missade att berätta vad jag ska göra (uppdaterade inlägget en liten aning). Antagligen glömde jag det för att jag som du misstänkte ska göra samma sak (kommunicera) fast om helt andra frågor. Nu fisk, förr jordbruk.
   Vallentunasjön är absolut av intresse! En av våra ålforskare ska dit och märka ål inom kort. Dock osannolikt att undertecknad följer med just på den fältutflykten just den här gången. Men det kommer fler chanser!

   • Ja, nu ser jag att vår sjö hyser en del matfisk (förutom ål också gädda, abborre och framför allt gös). Annars hör man mest om olika projekt för att rena den övergödda (?) sjön, som ju inte är någon badsjö i stil med Rösjön och Rönningesjön.

  • Helt fantastiskt odumt tycker jag. Men de som jobbar här tycks ha blivit en aning blinda och tittar konfunderat på mig när jag stannar och o:ar och a:ar framför fönstren. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s