Slottslig springtur

Jag brukar träna på lunchen. Nej, fel. Jag brukade träna på lunchen. Med 300 meter till F&S var det lätt att slinka in och ge järnet med peppande ledare. Nya jobbet erbjuder inga träningsanläggningar på överkomligt avstånd. Inga energiska ledare som kan sparka latmasken i baken.

Latmask och latmask förexten,  det är nog snarare så att vanans makt är bruten. Ny arbetsplats kräver nya rutiner, och jag har inte lyckats hitta motivation nog att ta mig tid. Tre dagar denna vecka följde träningsväskan med till kontoret, men först idag hoppade jag i löparskorna.

Springa kan man ju göra överallt! Och när överallt bjuder på kunglig sightseeing och klarblå himmel finns det ju inget skäl att banga.

slott

10 tankar om “Slottslig springtur

 1. Ingen dålig träningsmiljö! Här kan du kanske variera med ett eller annat häcklopp också? Fast vid närmare eftertanke är det säkert förbjudet. Ser precis ut som Drottningholms slott. Var det där du skulle jobba?

  • Visst är det Drottningholm! Jag har ganska exakt en kilometer till slottet från nya jobbet på Sötvattnenslaboratoriet på SLU. Onekligen en väldigt trevlig miljö både att jobba och träna i, även om det blivit oförskämt lite av det senare hittills.

 2. En gång sprang jag i Haga-parken eftersom jobbet ändå tog mig dit – runt slott med massor av övervakningskameror riktade mot mig… Vill du ha äventyr kan du ju springa lite för nära och bli jagad av vakter med sablar 🙂 (Ser ut att gå en sådan vid slottet)

  • 😀 Strålande idé! Just nu skulle jag verkligen behöva en slottsvakt i hälarna för att få någon vettig träningseffekt. Väääääldigt mycket lunkande i livet nuförtiden, väääldigt lite hög intensitet.

 3. På öarna i Mälaren har jag aldrig sprungit (men en gång från stan längs vattnet till Nockebybron) så några fina löpartips har jag inte. Kommer dock ihåg att jag promenerat några gånger förbi Kina slott och Evert Lundkvists ateljé och hamnat i ett motionsspår med ett utegym för blinda och jag minns mig också ha hört någon säga sig ha mött en springande kung och medföljande livvakt där, men jag kanske blandar ihop minnesfragmenten och kungen har nog slutat att jogga för länge sen. Och för att avsluta mina löst associerade erfarenheter av trakten har jag en gång också lossat aluminiumsulfat från en östtysk båt vid vattenverket på andra sidan Lovön. Hoppas du får roligare på ditt kontor och i dess omgivningar.

  • Ingen kung i sikte. Ingen prins heller, även om det ryktas att han och Sofia bor här ute numer. Däremot väldigt många kanadagäss och japanska turister. Att springa i slottsparken innebär ett evigt kryssande mellan bådadera så jag behöver se mig om efter alternativa rutter. På kartorna ser det ut som om hela Lovön genomkorsas av stigar, bland annat till ovan nämnda vattenverk. Endera dagen styr jag kanske kosan dit och kollar om aluminiumsulfatlossning pågår även numer.

   • Aluminiumsulfat används tydligen fortfarande som fällningskemikalie vid vattenreningen där ute, men någon hamnkran syns inte på flygfotokartan, så tills man hittar en hundraprocentig återvinningsmetod (försök pågår visst) fraktas väl saltet (som så mycket annat gods nuförtiden) i långtradare. Men funkisbyggnaden från 1930-talet kanske kan vara värd en löptur….

    Inte trodde du väl att ditt oskyldiga blogginlägg skulle få en av dina följare att googla fram information om vattenreningsteknik och titta på en 24 minuter lång youtubevandring genom vattenverket i Västerås. Bloggosfären är underskattad som källa till folkbildning.

   • … vilket i sin tur ger mig anledning att framhärda som långrandig bloggkommentuator. Utan eget forum känner jag tydligen skrivabstinensen, något du möjligen slipper riskera tack vare jobbet, även du inte kan ta ut svängarna inför en lika tacksam publik där som här. ?

   • Du är så välkommen så med hur många och långa kommentarer som helst!
    Svängradien är helt klart begränsad på jobbet. Kan inte direkt pastå att jag får utlopp för min skrivarlusta, även om det förstås är en ynnest att ändå få knattra loss på tangentbordet på betald arbetstid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s