Lunchrast på Lovön

Sugen på ett lagom långpass i Stockholms närhet? Mitt tips: Fornstigen.

I ärlighetens namn vet jag inte hur samtliga 18 kilometer är, men de få jag hann med på min lunchlöpning gav definitivt mersmak. Ekollonstig, tallbarrsstig och asplövsstig. Vältrampat för lagom avslappnat terrängpass. Ständig variation i utsikterna. Välskyltat. Och så lite kulturell spis på det, för den som vill stanna till och läsa på om vendeltida gravfält och Erskins låda.

På löpönskelistan står nu hela fornstigsrundan, men i väntan på en helledig eftermiddag tassar jag väl upp på stigen på en eller annan lunch. Vissa har ju bara ett par minuters asfaltstugg till startpunkten…

 

9 tankar om “Lunchrast på Lovön

  • Absolut värt en lite utflykt. Man kan ju passa på att besöka slottet när man ändå åker ut på Lovön. Förslagsvis innan man springer sig svettig. 🙂
   Jorå jag jobbar där numer. En kilometer från slottet, typ. Väldigt trevliga omgivningar!

 1. Ja, ”vissa” vet inte hur bra dom har det. 🙂 Från Vallentuna tar man sig inte till Lovön på en kafferast hur mysig runda som än lockar. Så mycket härligare att få springa digitalt med dig och nån gång bjuder du kanske på hela Fornstigen. Fast stigar översållade med ekollon tycks man hitta lite överallt i år. Har vi en ekorr- eller vildsvinsboom att vänta?

  • Jag hoppas i så fall på ekorrarna. Söta små varelser. Till skillnad från vildsvin som jag faktiskt tycker är rent ut sagt läskiga. När man sett resultatet av deras bökande i skogen har man ingen lust alls att träffa på en sådan betförsedd best.

   • Enligt pappa Ben Hedenhös är det skogens farligaste djur (Fast det är klart att dom blir arga när barna tjatar sig till att han ska fånga en liten kulting), som jag dock aldrig sett live, trots spår flerstädes i skogarna efter deras energiska framfart. Inte allra närmast tätorten kanske men lite ut på landet. Veckholmsskogen?

   • Jag har sett vilda svin i skogen två gånger och hört dem i närheten några gånger fler (varvid jag börjat sjunga för full hals). Stegen blir en aning snabbare kan jag lova. Vi har rätt gott om dem häromkring, och delar av skogen är helt ”uppplöjd”.

 2. Jag kollar alltid träningsmöjligheterna nära arbetsplatsen när jag söker jobb. Det är ju viktigt! Just nu hoppas jag på ett jobb med kontor i nära Hagaparken och drömmer om backintervaller, öppetvattensimning i Brunnsviken och underbara lunchrundor! Jobbet verkar också bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s