Numrerad

Det ser ut som om jag kommer till start på lördag. Startgrupp E. Med den här lilla läckerbiten på bröstet.

Startnummer

Skickade sambon att hämta lappen. Allt för att in i det sista hålla tankarna på annat. Till skillnad från de flesta andra maratonlöpare i bloggosfären (säkert mycket klokare än jag) undviker jag allt vad uppladdning heter. Idag köpte jag visserligen plåster. Och laddade ipoden. Och åt pasta till lunch.

Men på det stora hela gör jag allt för att distrahera sinnet om det någongång får för sig att spankulera in på maratankar. Jag undviker följaktligen allt som kan liknas vid mental träning och affirmation. Tvärt emot alla vedertagna råd. Tant tvärvigg.

Det är ren självbevarelsedrift. För om jag alltför ivrigt ser mig själv passera mållinjen, sträcka armarna i luften och skrika som Ronja Rövardotter, då blir jag så besviken om jag tvingas bryta loppet och moloken lomma bakvägen till IP.

De gånger jag trots allt låter tankarna nudda vid lördagens äventyr försöker jag istället tala förstånd med mig själv; jag vill uppleva starten och springa en liten bit. Om underbenet strejkar kliver jag av. Basta. (Oddsen för strejk är just nu låga. Idag krampade vaden helt oprovocerad. Flera gånger. Inte så lovande.)

Det kan säkert tyckas vara dumt. Som att jag tar ut nederlaget i förväg. Kanske det. Men det fungerar för mig. För utan den inställningen kommer jag att springa utan vett och sans. Strunta i kroppens protester och släpa mig i mål – om det så ska ske till priset av en söndersliten vadmuskel.

Så jag räknar med att skicka ett sms till min hejarklack: ”jag har brutit”. Och ger mig själv möjligheten att bli riktigt, jävla, härligt överraskad när jag passerar mållinjen och vrålar.

………………………………………………………….

7 tankar om “Numrerad

 1. Lycka till, hur som helst! Du ligger bra till för Startnummer X priset! Det verkar som ULK folket tänker åka 9:53 från Uppsala till Stockholm och sedan samlas i ekbacken inne på Östermalms IP. Ville bara meddela detta. Frågan är dock om alla ULKare får plats, det brukar var ganska packat med folk just där-eller kanske finns det en alldeles egen ekbacke bara för ULKare. Själv tänker jag jag ta ett helt annat tåg och smyga undan i Lilljansskogen tills precis innan starten. Det ska f-n vara social före en mara.

 2. Klok flicka! Varför stressa upp sig i onödan. Själv har jag varit lugn som en filbunke hela veckan. Inte ens hämtning av nummerlapp i morgon kommer att rubba mig i min trygga förvissning att det får bli som det blir med det däringa loppet. Om jag inte blir ännu mer dödssjuk kommer jag tävlingsklädd till fålla E. Resten är skrivet i skyn. Innan dess kommer jag att gå omkring och göra mig synlig i min röda tröja, för alla som vill växla ett ord eller två före loppet. Måhända kan mitt stoiska lugn ha en positiv inverkan på ett och annat nervvrak. En sån dag får man bjuda på det lilla man har. Ska man vara social i samband med maror, så är det före. Vem orkar efteråt? Vidsynt som jag är respekterar jag dock den mer seriöse Startnummer X och lovar att undvika Liljansskogen.

 3. Startnumret: Tack detsamma! Känns verkligen bra att det finns mer än ett prid att sikta in sig på.
  9:53 – vad i hela friden ska de syssla med fram till starten? Paxa plats mellan ekarna? Tackar för upplysningen – kanske letar jag upp gänget, kanske sitter jag och trycker allena i ett hörn. Inte ens den strategin har jag klart för mig…

  Jumper: Du kommer inte att bli sämre! Så jag ser fram emot en lyckospark och ett par bytta ord. Vi står i i samma fålla så det borde inte var omöjligt att lokalisera varandra.

  Dunceor: Jag får skjuts in till stan, och lär inte dyka upp alltför tidigt. Men jag hoppas vi får syn på varandra i vimlet. Om inte – lycka till!

  Paljetten: Lovar!

  Fredrika: Tack! Och stor kram tillbaka.

 4. Ok, det låter bra. Jag och Benet åker in tillsammans så leta efter några som ser skånska ut =) Jag sitter på Sthlm C nu och ska ta tåget till Uppsala. Det ska bli skönt att få sova lite =)

  Vi ses imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s