Löparlärling

2+2 är inte fyra. Utan just två och två. I (någorlunda) snörräta rader intog vi Lidingö. De blivande TSM-ledarna. Av vilka många förstås redan var gamla i gamet. Men några var som jag och mina klubbkompisar – osnutna TSM-nybörjare.

Men vi fattade rätt snart galoppen. Vacker, och aningen militärisk, trav i parformation gör både löpare och medtrafikanter lyckligare. Sen gäller det att dirigera oxå: håll höger! håll vänster! Och nåde den som inte håller sekundkoll på tempot – annars blir deltagarna sura som citronsyra. 

Vi tränade grupplöpning på gångvägarna runt Lidingö. Skippade och mångstegade. Intervallade och lekte med farten. Kul och inspirerande! Och det var faktiskt lika kul och inspirerande med teorin. Så nu förstår jag bättre Anders Szalkais idéer bakom träningsprogrammen på Marathon.se. Och kan betydligt mer om diverse idrottsskador. Krånglande hälsenor till exempel. Min egen achilleshäl. I såväl bildlig som bokstavlig bemärkelse.

Den 6 december kör vi igång med träningarna i Uppsala. 10 söndagar sammanlagt. Och fyra tidsgrupper utifrån måltid på maran: 3:30, 4, 4:30 och 5. Vem som ska leda vilken grupp har vi inte bestämt. Och inte begriper jag riktigt hur vi lite lagom anarkistiska ULK:are ska lyckas agera vallhundar. Styra upp farten. Hålla rättning i ledet.

Men TSM:s ledord om löpglädje och gemenskap – de ska vi banne mig klara!

…………………………………………………..

8 tankar om “Löparlärling

 1. Fasen vad kuuuul! Vill också! Härlig läsning. Inspirerande! Längtar verkligen till marathonprogrammet drar igång. Och det hade varit så kul med TSM-löpning på söndagarna. 🙂

 2. Det fattar inte jag heller med tanke på att vissa ULKare har en mångomtalad oförmåga att hålla jämnt tempo, utan kör så det ryker tills de stupar och tvingas ta bussen tillbaka till Studenternas. Lycka till!

 3. Benet: Jag begriper inte vad du har där nere i södern att göra – borde du inte flytta norröver. Till Uppsala till exempel… 🙂
  Insåg just att jag själv kanske också måste träna efter SZ program… Under sommaren har jag utvecklat vissa egenheter, typ: jag vill bara träna på känsla = jag har blivit lat. Vilket program funderar du på den här gången?

  Startnumret: Haha! Den där visselpipan som E tyckte att vi behöver bör nog nytas ut mot ett laddat UL-kort. Så kan vi bjuda alla på bussresan tillbaka.
  Tydligen ska alla som inte redan har en få låna en Garmin för farthållning. Men det lugnar mig inte särskilt mycket.

 4. Jag hoppas Mästare SZ program i vinter till förmån för mitt eget med betydligt mer mängd och sen massa backe i vår =)

  Roligt för Uppsala att få denna möjligheten. Hade jag bott där uppe i Norrland hade jag också utnyttjat möjligheten =)

 5. Åh det kommer att bli toppenbra det där. Både för gruppen (som får dig som ledare) och för din egen del! kan sätta en peng på att det kommer att hända grejer med dina resultat till våren! (Och tack för din snälla kommentar..)

 6. Dunceor: Siktar du på mer mängd och kapar ner kvaliteten eller plussar du på med mängd och behåller kvaliteten? En massa backe minsann – ska du springa Vertex?
  Idag tillhörde vi definitivt Norrland – fy attan va´ kallt det var!

  Ingmarie: Du är väl värd kommentaren!
  Lite bättre resultat än föregående vår skulle sitta fint. Så jag hoppas verkligen att din förutssägelse slår in. Det känns hussom jättekul!

 7. Flytta norrut? Där snön kommer redan i mitten på Oktober? Njae… 🙂

  Programmet blir nog 3:30 som i fjol. Men jag tror jag nöjer mig med 4 pass i veckan. 5 blir för mastigt. Hinns liksom inte riktigt med.

 8. Benet: Själv velar jag mellan 4 och 3:30. Men det lutar nog åt 4, men lite snabbare och längre. Jag måste ju få in tid för alternativträning också, och då ger 3:30 alldeles för lite vila.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s