Andra bullar

Sambon kom hem med en blåbärslimpa. Låter väl smarrigt? Det var det inte.

LCHF-limpa. Totalt tomma fibrer. Betfiber enligt innehållsförteckningen. Som att tugga på luftfyllda sågspån.

Vadå carbzone förexten? I den borde det väl finnas kolhydrater? Mitt nybakade bröd befinner sig definitivt i sockerartszonen. Och i den extremt lättbakade zonen. Andra svårighetsgrader ger jag mig inte på. Tro mig, min ugn blir ytterst förvånad när något i smet- eller degform sätts in i den. Dagen idag var ett oanat – och lyckat – undantag.

Yoghurtlimpa

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla dessa torra ingredienser:

2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossat linfrö
1 dl hasselnötskärnor
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Rör sen i följande ”blöta” ingredienser:

4 dl lättyoghurt
0,5 msk honung
0,5 dl osockrade lingon (eller lingonsylt)

Fördela den kletiga röran i en smord och bröad avlång form. In i ugnen i en timme. Klart!

5 tankar om “Andra bullar

 1. Låter riktigt läckert!

  Trots att min diet är extrem LFHC med mycket bröd och gryn, har jag kommit av mig med bakandet, där min variant gick ut på att blanda rågmjöl, vatten och salt och låta det stå och surna i formar för att sedan köras direkt in i ugn. Kunde senare också snabba på jäsningen med jäst, vetemjöj och lite filmjölk. Numera står A för allt bak och det sker helt på känn men jag brukar aldrig klaga. Funderar på att ta upp och utveckla surbrödsbaket igen, även om det kanske är lite trendigt?

 2. Det där ska nog t.o.m jag klara av! Ska testa så fort jag är i mitt vanliga kök igen. Tack för tips!
  LCHF tror jag inte ett skvatt på men tack för varningen. Vem vill väl tugga på sågspån?Jag kör som jumper. LFHC. (Jumper om du läser detta. Jag har försökt kommentera hos dig men det funkar inte. Jag fastnar liksom inte. 😦 )

 3. Jumper: Det är väldigt smarrigt! Faktiskt. Är rent chockad, med tanke på mina talanger i bakkonsten.
  Så länge du inte checkar in degen på surdegshotell så tror jag du klarar dig från att bli rent äckligt ”inne”. Och inte bor du på söder heller, så du kan nog lungt överraska A med surdegsbak i veckan utan att bli för mainstream.

  Anneliten: Har läst ngn av de där artiklarna. Riktigt intressant,Jag röstar också för riktiga mackor. Bröd utan kolhydrater är inte bröd. Och hamburgerkött utan kött är inte kött.

  Ingmarie: Du kommer att gilla det, jag lovar! LCHF är verkligen en mysko diet, allra helst i sin mest extrema variant. Dina matvanor däremot, ser superdupernyttiga ut! Jag brukar dregla lite över dina matbloggbilder.

 4. Haha. Jag är den uslaste kocken som alltid gör väldigt ”enkel” mat men jag är en rackare på att leta upp folk som kan fixa till lite mer avacerade (vego)grejer. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s