Tip: tap

”She´s 42 years old, she´s a mom, and she can do this!” En del irriterande ”peptalk” får man tugga i sig. Och att det på programmet för dagen står saker som sprawl and brawl.  Översätts till ramla omkull och bråka, eller?

Just nu kör vi (sambon och jag) Tapout XT framför tv:n. Ibland får vi ont i magen av skrattkramp. I går fick vi akut magmuskelkramp av ultimate abs.

Jag har aldrig testat framför-tv-träning förr. Undantaget ”kniiipet” i tv-programmet Sköna söndag där jag och mamma möjligen någon gång försökte likna Susanne Lanefeldt. Vi snackar mitten av 1980-talet. Minnena är diffusa. Kanske mumsade vi bara marmeladmacka och beundrade benvärmarna i aktion.

tapoutTapout har inte speciellt mycket gemensamt med 80-tals-gymping. Väldigt få pastellfärgade trikåer, väldigt många vida svarta kampsportshorts och svettblanka magrutor. Eftersom träningsformen är inspirerad av mma (mixed martial arts) ingår en stor dos explosiva slag och sparkar. I luften. (Fast igår lyckades jag knocka iväg ett gäng böcker ur bokhyllan.)

Ärligt: luft-kick-boxning får mig att känna mig lätt småfånig. Ärligt: det är faktiskt roligt! Och svettigt. Och jobbigt. Vissa övningar är sjukt jobbiga!

Som hemmaträning funkar det absolut. Bara en sån sak som att den blir genomförd. I mitt fall brukar hemmaträning annars generera ytterst lite svett och flås, och ofta avbrytas av att något intressantare dyker upp. Som en dammråtta under soffan.

9 tankar om “Tip: tap

  1. Haha, ja inte krävs det så mycket distraktion för att hemmaträningen ska tappa fokus! Jag tänker också att mitt vardagsrum är lite för litet för att tillåta låtsade slag och sparkar, risken att jag slår ner en kär familjemedlem eller sparkar foten i soffan eller annat möblemang verkar alltför överhängande 🙂 Den typen av ”träning på stället” ger mig heller aldrig i närheten så skönt endorfinrus som löprörelsen gör varför jag aldrig får någon kontinuitet i alternativ träning.

  2. Jag gympar aldrig utanför hemmet och har bara radion som sällskap, men någon risk att jag distraheras av dammråttor finns inte trots att de finns i överflöd. Dags för övrigt att ta upp min köksgympa igen, även om orientering också ger fin core-träning.

  3. Ping: Plyoplågan | blogg@bureborn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s