Russinen och kakan

Första timmen av dagens långpass var full av irritationsmoment. Russinen rasslade högljutt i sin ask. Vattenbältet skavde och envisades med att hasa upp. Rötterna var hala och mössan kliade. Orken tröt, vilket säkert delvis berodde på gårdagens urusla uppladdning. En blåbärsmuffins och en latte till lunch. Och en 150 g oxfilé med vitlöksfräst spenat till middag. Samt tre potatisklyftor. Lite snålt med vettiga kolhydrater alltså. Vilket jag var väl medveten om – därav de medtagna russinen. Och två digestivekex.

Efter att jag hällt ut russinen direkt i fickan (tyst & skönt) och knaprat i mig en rejäl näve, hittade jag i alla fall nån sorts lunk. Fötterna lyckades läsa terrängen på egen hand och jag kunde lyfta ögonen från stigen. Förlängde terrängdelen av passet med ytterligare en halvtimme idag. M & lilla skrutt fick skjutsa ut mig till Upplandsledens start vid Boglösa.

Hade egentligen tänkt springa landsväg, ger renare löpsteg och högre fart. Men det blåste. Hårt. Det gör det inte i skogen. Det enda som märktes av vinden var att trädtopparna susade högre än vanligt. Och en färsk rotvälta som tvingade ut mig i mossan. Och ner i ett surhål.

Upplandsleden nere hos mig i södra Trögd består mest av mjuka skogsstigar och gräsiga åkerkanter. Skog och Mälardalsk landsbygd.

Upplandsleden - Boglösa

Men ibland trasslar människan till naturen. Löpvänligt? Knappast.

Skogligt trassel i skördarens spår

Runda: Upplandsleden Boglösa – Kynge. (125) Och så hem
Sträcka: ca 21
Tid: 140

……………………………………………………………………………………………………………………………….

6 tankar om “Russinen och kakan

 1. Väl sprunget! Det är rätt skönt att springa i skogen mellan varven som omväxling (om det inte är isgata då 😉 )
  Känner igen mig så väl i din uppladdning. Det går inte att fuska, kroppen lurar man inte så lätt… Smart att ta med russin, det ska jag göra nästa långpass!

 2. Tackar lilla skrutt för russin-idén. 3-åringar behöver ju energitillskott då och då, så som småbarnsmorsa har man ofta en ask i jackfickan. Eftersom jag inte hittade ngt annat enkelt och energirikt hemma så fick det bli russin. Funkar även på vuxna!
  Men jag överväger ända att införskatta lite energidryck. Kan ju vara vettigt att testköra magen om inte annat.

  Ja, det är ju faktiskt en halvmara! Har inte ens reflekterat över det. Nu känner jag mig plötsligt ännu duktigare!

 3. Dextrosol ger mig nostalgikickar. Min pappa peppade mig med såna i min barndoms dagar. Mamma och han hade fått för sig att jag behövde röra på mig. Jag var en liten 9-årig bokmal. Av någon anledning anmälde de mig till terränglöpning. ”Tävling” varje lördag. Jag kom alltid, alltid sist – trots dextrosolen.
  Kanske funkar bättre så här en 30 år senare. Ska testa. De lär ju inte skramla lika illa som hårda russin i en ask. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s