Isföre

Jag avskyr snö. När den måste sopas av bilen. När den fastnar på byxbenen, och sen tinar mot vristerna när man sätter sig i bilen. Jag avskyr att skotta. Och snö som ramlar ner ur träden och träffar nacken. Jag avskyr snö som hittar in i vanten, och får handlederna att värka.

Men jag hade glömt hur härligt det är att springa på snöiga vägar. (Eller är det löparabstinensen som fått mig att drabbas av personlighetsförvirring?) Vinterlöpning är fantastiskt! Jag gillar hur ljuset från pannlampan reflekteras i nysnön. Jag gillar hur snön yr i luften när skorna träffar underlaget. Jag gillar känslan när kylan utifrån möter svettvärmen inifrån.

Jag testsprang en halvmil ikväll. Utmaning nummer ett var att klämma in min tejpade och lindade vänsterfot i Icebuggarna. Väl där skötte den sig snyggt hela rundan. Men jag hade svårt att koncentrera mig på något annat kroppsligt. Som höger hälsena till exempel. Först mot slutet kom jag på att den nog varit rätt stel och stram hela resan.

Det kan bero på x antal saker. Icebugs har inget pronationsstöd. Hälsenan har blivit sämre av vilan som den stukade fotleden krävt. Brist på tåhävningar. Inga hälkilar i vinterstövlarna. Konstig löpstil på grund av den lindade vänsterfoten. Snömodd är tungsprungen.

Sånt kan man fundera över medan man sitter med en påse frusen majs i soffan. Iskyla mot öm hälsena, och inte mot stukad fot. I soffan kan man också drömma om nästa vinterlöp. Lördag kanske?

…………………………………………………………………….

9 tankar om “Isföre

 1. Jag älskar snön! Det är underbart att pulsa fram och känna flingor landa i ansiktet. Kall härlig frisk luft och den värmetinglande kroppen som tinar upp när man kommer in. Jippi och full pott för vintern säger jag! 🙂

 2. Jag är överlycklig för snön! Måte de göra skidspår här i 08;a land med!!! Det bra är med att snön ändå är ganska ”mjuk” för benen och trillar man gör det inte så ont.;-) Har du dina specialsulor i Icebuggarna?

 3. Paljetten: När jag väl kommit in är snön helt ok… 🙂

  Ingmarie: Även 08:or kan nog åka skidor på hemmaplan. Men det gäller att inte tveka, ut så fort det ligger minsta lilla vitt på marken! Spåra genom närmaste park!
  Specialsulorna satt på plats, lite kluriga att klämma in men det gick. Däremot skippade jag hälkilarna, och upplevde att jag lutade bakåt. Nästa gång blir det både ock.

 4. Bättre väder än så blir det inte i min bok.Föredrar definitivt snö och kallt framför 25 grader varmt. Hoppas foten/fötterna reagerar positivt på löpningen!

 5. Visst är det härligt att springa på ett tre centimeter tunt lager nysnö. Bara det inte var så kallt och man slapp bylta på sig så. Föredrar definitivt 25 grader varmt eller till och med 30. Vad gör förresten bureborn med all mat som hon tinar mot sina skadade kroppsdelar? Äts den till kvällsmat eller åker den tillbaka in i frysen? Har hon kanske någon grönsak som används om och om igen uteslutande som muskelkylare? (Jag utgår från att hon inte slänger naturens gåvor).

 6. Din party pooper!

  Tänk bara så glad barnen blir av snö. Tänk på så rent och vackert landskapet är. Och tänk på alla pensionärer som bryter lårbenshalsen.

  Med en sån där tråkig inställning blir du aldrig frisk.

 7. Snön som du beskriver den är ju underbar. Fast jag måste ju erkänna att jag väljer plusgrader om jag får jämföra med det och med dagens -17 grader C.
  Fast samtidigt finns det en charm med att bylta på sig så mycket kläder man kan innan man kliver ut genom dörren. Det har på något konstigt sätt blivit en sport att klå sig själv i hur många lager man kan klä sig i, innan man ska ut i kylan.

 8. Jens: 25 grader… ja det är ju också en väderlek. +10 grader däremot, det är underbart!

  Jumper: Majsen åker in och ut ur frysen. Återanvänds som kylpåse alltså. När påsen går sönder hamnar de då rätt demolerade kornen i soporna.

  Farsan: Tråkig och tråkig. Finns det inget som heter ärlighet varar längst? Även om man i bloggosfären förväntas vara klämkäck och ständigt positiv. Allt annat är att betrakta som fel inställning. Bara så du vet…

  Lisette: Minus 17 är inte roligt för en löpare. Gör ont att andas. Det är ju rent otroligt vad man byltar på sig ibland, brukar fnissa ibland åt min mamelucker, benvärmare och halsdukar.

  Oliver: Nyhetens behag. Om en månad är jag fundamentalist igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s