Bore klår bure

Jag erkänner, jag fegade ur. Kollade in väderprognosen på yr.no i morse. Varning för snålblåst och snödrev. Ställde redan då in kvällens löprunda.

Ångrade inte det beslutet på vägen hem.

Fast jag sprang iofs på lunchen istället. Inomhus. På löpbandet på F&S.

Där ser man sitt rödblossiga ansikte rakt i vitögat. Kinderna som flaffar som taxöron. Svettdroppar i de grå tinningarnas charm. Inte så inspirerande.

Men i spegeln har man också full koll på löpsteget – framifrån. Har inbillat mig att knäna blivit instabila på sistone, fallit inåt. Syntes inget.

………………………………………………………………………….

8 tankar om “Bore klår bure

 1. Det är varken halt, blåsigt, snöigt eller kallt – F&S-bandet har sina fördelar ibland. Men herregud vilket monster man möter i spegeln. Har tack och lov med tiden lärt mig att ignorera honom. Vet att han finns där, men våra blickar möts helst inte alltför långa stunder. Vi är nog båda två rätt nöjda med det upplägget :-).

 2. Bor klådde Tor också. Några flaffande trollöron på löpband blev det inte heller. Inte ens köksgympa. Undrar för övrigt varför alla envisas med att konsultera den norska vädertjänsten. Undrar om den inte bara anses bättre för att alla säger att den är det för att de har hört andra säga att den är det…. Själv litar jag på SMHI, där särskilt radarbilden är till ovärderlig hjälp.

 3. P: 🙂 Du löper ju åtminstone tillsammans med en snabbfoting, inte en bandsnubblare.

  Jumper: Jag gillar Yr.no:s timme-för-timme-graf. Har aldrig gjort ngn vetenskaplig analys, men tycker rent ovetenskapligt att det svenska och norska väderfolket är av samma skrot och korn.

  Ingmarie: Jag brukar bli tjurigare framåt jul. När man mött vintern under fler löprundor och vet att det går att springa i alla väder. Nästan.

 4. Sant. Det saknas på SMHI’s sida. Men på den norka sol-och-vind-kartan liksom på norska radar-kartan går timmarna alldeles för fort för en åldring som mej. Där måste jag trycka på paus ideligen och hoppa tillbaka för att hänga med var och när jag är. Jag tycker ändå bäst om att föra tidspilen själv framåt och bakåt, som på den svenska radarbilden. På sommeren är det framför allt regn jag vill undvika när jag springer och då är radarbilden ovärderlig.

  På andra håll i bloggosfären har det det setts skrivet, att norrmännen skulle vara bättre på att spå rätt, men det är nog som du säger, att de är samma skrot och korn, eftersom de har tillgång till samma data och samma metoder.

 5. Det är bara regnet (eller snön) som syns på radarbilden. Blått visar enligt min erfarenhet mycket fint duggregn, grönt lätt regn, gult ordentligt regn och rött (ovanligt) betyder skyfall.

  (SMHI anger betydelserna: blått-ringa, grönt-lätt, gult-måttligt och rött-kraftigt).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s