Söndagsvana

Varje söndagkväll spelar sambon innebandy. Förr innebar hans greppande om väskan att jag sjönk ner i soffan och värmde låren med den  bärbara datorn. Högg in på bloggosfären. Nu hugger jag istället tag i hockeyklubban.

Ingen ny sport i träningsprogrammet. Inga skridskor inblandade. Men Pumlans hockeklubba är suverän för rörlighetsträning. Kör en särdeles egenkomponerad variant på yogamattan, ibland distraherad av morden på dumburken.

Är faktiskt riktigt imponerad av min självdisciplin. Hemmaträning brukar inte bli varaktig i mitt liv, men nu har jag faktiskt hållit på i fjorton veckor. Får väl ända kallas en ny vana?

Programmet består av en mystisk mix av yoga, stretch, flex, tänj och sträck. Totalt ovetenskaligt sammansatt, men det tycks faktiskt ge resultat. Nu kan jag stå med raka ben, böja mig fram och nå golvet med händerna. Om nu det är bra för något.

Det är skönt i alla fall. I går var det extra skönt. Min stackars kropp var rätt mör efter en lyckad löparhelg. Lyckad för att jag fick ut mig själv på ett intervallpass. 5*1 K. Hatpasset. Det var jobbigt. Det gjorde ont. Så nöjd!

Farten? Lite så och så. Från 4:30 till 4:15. Det senare är faktiskt riktigt snabbt i min egen lilla löparvärld. I just den farten passerade jag en bekant som pysslade på sin gräsmatta.

Bekantingen stötte en kort stund senare på min sambo och kommenterade min löphastighet, som han tydligen var imponerad av. Sambon hade naturligtvis ingen aning om vilken typ av pass jag valt för dagen och upplyste bekantingen om jag brukade lubba runt i flera timmar.

Har lite kvar att leva upp till.

……………………………………………………………………

5 tankar om “Söndagsvana

 1. Wow! 4:15!?! Det är ju dösnabbt. Verkar som att folk i bloggosfären blir snabbare och snabbare. Själv tycker jag mig ha stått stilla vad gäller farten de senaste åren. Snyggt!

  Hehe, gött att låta grannen tro att du även kör dina långpass i 4:15-tempo. Det kommer att sprida sig som en löpeld på diverse arbetsplatser. ”Jo, jag har en granne som springer flera timmar i sträck i ett rysligt tempo. Jo, det är sant! Jag har ju sett det med egna ögon!!” 🙂

 2. LOL ! ROFLMAO ! … hade jag så när skrivit, men nöjer mig med ett stilla kluckande skratt.

  (Risken att jag får rykte som långdistansfantom är betydligt mindre. När jag springer mina 4×800+1000/jogg200 i som snabbast kring 4:50/km på idrottsplaten, undrar jag om de som ser mig förstår att det är intervallträning jag håller på med. ”Varför knäpper han av klockan ideligen, när han joggar runt” undrar de nog. Tänker jag. Det ser nog extra försiktigt tassande ut om man är lång och har kort löpsteg).

 3. Anneliten: Inte ens i min vildaste fantasi är det möjligt. men grannarna får gärna tro det…

  Benet: Är själv förvånad, eftersom jag aldrig sprungit mindre än nu och knappt kallar mig löpare längre. Uppenbarligen passar det mig att pyssla med allt möjligt annat – och så får jag lite fart på köpet.
  Enda abret. Hur undvika att folk får syn på mig under ett helt vanligt snigelpass?

  Jumper: :-)Jag tycker dina dina tassesteg ser fina ut jag. Energieffektiva och skadeförebyggande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s