Kunglig höjd

Inte så ofta man liftar till löprundan.

Idag tog jag Gustav III upp på fjället. Himlen var lite gråtrist och det luktade regn i luften. Men fjällvädret är lika ombytligt som otillförlitligt. En kvarts löpning senare kikade blå himmel fram mellan molntussar. Utsikten från Sälfjällstoppen var hänförande. Så klart. Fjällen är såna. Hänförande.

Och att springa i fjällen är helt j-vla underbart! Utmanande höjdmeter (även om man fuskliftar en bit på vägen), tekniskt trixiga och steniga stigar. En regnig sommar som denna; vatten, massor av vatten. Som dränker spänger och förvandlar stigar till bäckar.

Det tog en halv kraftkrävande evighet att springa en knapp mil. Kroppen blev trött, men sinnet klarvaket och lyckligt. Men hallå,  jag är faktiskt en drottning!!

7 tankar om “Kunglig höjd

 1. Löpning för själ och sinne ser jag! Kan nästan höra tystnaden ända hit och nu snackar vi blöta fötter 😉 Hoppas det svalkade skönt. Vad äro en king of the hill jämfört med en Burebornsk queen of the peak?

 2. Min enda fjällvandring gjorde jag (med sonen för 20 år sen) som man rekommenderades i kängor och med hela världen på ryggen, men idag skulle jag nog just välja löparskor och minimal packning med lagom långa rundturer från ett basläger, sen får inbitna fjällrävar säga vad de vill.

  (Vad gäller intervallträning hör jag till dem som föredrar ordning och reda och varför kräkas i Sälen när det finns etc…

 3. Ingmarie: Hade tänkt komplettera själv med en egengjord variant enligt Niklas förslag: Queen of the peak. Men jag valde att krossa ett annat fjäll i dag.

  Carina: Lyckliga du! Min fjällsemester tar slut i morgon.

  Anneliten: Japp, Icebug. Perfekta i fjällterräng. Funkar ungefär som en våtdräkt. Första plurret är kallt, men sen springer man med varma pooler i skorna.

  Niklas: Jag tankar fjälluft och steniga stigar som besatt för att det ska räcka åtminstone ett par månader framöver.

  Jonna: Men, men … jag var ju precis i Rörbäcksnäs. Fantastiska singeltracks för MTB!

  Jumper: Lätt ryggsäck och lätta fötter ger en helt annan upplevelse av fjällvärlden. Friare. Men jag gillar båda. Med kängor och tung packning kan man ju gå på äventyr och se vad som väntar längre bortom hörnet.
  Tänk, jag visste väl att du var en ordningsfurie. Tillika banälskare. Precis som andra löpare jag känner…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s