Huvudlöst

”Huvudet är aldrig så behagligt tomt som när jag… ”

I originaltexten – ur den underbara boken Ved av Lars Mytting – ersätts punkterna med ”håller på med veden”.

För mig fortsätter meningen ”springer”, alternativt ”stirrar in i en eld”.

När är ditt huvud tomt?

8 tankar om “Huvudlöst

  1. Jag håller med! Jag har skrivit många gånger om att jag läst att man tänker så bra när man springer. Jag har aldrig riktigt upplevt det så. Efteråt däremot, med hjärnan sådär lagom endorfinmarinerad, kommer det oftast bra tankar och eventuella problem har oftast blivit mindre betydelsefulla, för en stund i alla fall.

    När man dessutom springer i skogen som du gör mest, behöver man ju verkligen vara här och nu för att hitta rätt och inte stå på näsan, jämfört med att springa en asfaltsrunda. Säkert är det därför som skogslöpningen är mer avslappnande också.

  2. Tomt är mitt huvud bara när jag sover djupt…
    …, men jag gissar att frågan avser tankarnas art, där okomplicerade tankar kring häret och nuet med eller utan spontana associationer upplevs som behagligt avkopplande till skillnad från tankar kring bekymmer eller engagerande problem. Under löpning kan jag uppleva de flesta varianter, men sant är nog, som Staffan skriver, att tankarna stimuleras i gynnsam riktning om det inte går för fort.

  3. Ja, bra fråga. Spontant skulle jag säga ”när jag springer”, men å andra sidan är huvudet aldrig så fullt som när jag gör just det. Huvudet är kanske mest fritt när jag springer. Tomt är det typ… typ annars 🙂

  4. Har upptäckt att mitt huvud är allt annat än tomt när jag försöker tömma det. Som när jag kör mitt stretchpass på söndagarna, vilket är min typ av yoga. Då vägrar tankarna annat än snurra i 180 i skallen. För tomhet krävs det som Ingmarie är inne på – flow. Har svårt att nå dit, men fokus på annat funkar och gärna lite fysiskt ska det vara, som Staffans terränglöpning. Eller att höstgräva att lerigt trädgårdsland. Hugga ved borde ju vara perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s