BokBytarBox

Titta! Jag sprang förbi ett litet superduperlokalt bibliotek vid en av mina passager längs Upplandsleden, alldeles invid landsvägen.

Är helt säker på att den faluröda ”holken” inte funnits där förut. Eller så har jag varit mer än lovligt blind, även om den gömmer sig något bortom allfarvägen och troligen för en rätt anonym tillvaro. BokBytarBox nr. 7459901.

Jag misstänker att boxen är landets första eftersom skåpets ägare och BokBytarBox initiativtagare är en och densamma. Kartan över boxar i Sverige uppvisar dessutom bara en röd prick. Bokbyten bör absolut uppmuntras. Jag hoppas på fler skåpbibblor!

(Nix. Jag lånade ingen bok. Även om jag förstås skulle ha kunnat förvandla min löpartröja till bokkasse. Den funkar ju fint som svampkorg.)

8 tankar om “BokBytarBox

  1. Det är en jättemysig idé! Vi har en sån i hamnen här hemma. Har dock aldrig bytt nån bok där, men känner nu att jag absolut borde gå dit med en hög utlästa pocketar. Det har blivit en del sådana i sommar 🙂

    • Åh, då finns det fler alltså – vad härligt! Och vad härligt att du åstadkommit en utläst boktrave under sommaren! Själv har jag läst alldeles för lite. Tyvärr det som först får stryka på foten när saker och ting ska prioriteras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s