Toplesslöpning

Vi springer förbi flera. Flera gånger. Men när mossmattan bokstavligen kryllar av kantareller kan vi inte stå emot samlarlustan längre. Tröjan knyts till en svettfuktig svampkorg och jag kutar hem i bara bh:n.

svampkorg

Uppdatering två timmar senare: belöning för svampplockarnit och löparinsats.

hamburgare

14 tankar om “Toplesslöpning

 1. Undrar om medföljande sambon hade någon svettig ”top”
  att offra eller han ställdes inför Sture dilemma ovan. Konstaterar annars att kantarellerna tycks ojämnt fördelade i år. Ute på skärgårdsön som inte haft regn på länge lyser de med sin frånvaro.

  • Sambon bar t-shirt men är ovillig att röra sig ”skjortlös” bland folk. Även om just folk oftast lyser med sin frånvaro längs vår skogsslinga. Sista biten måste dock kutas längs landsvägen.
   Vi har fått ett par regnskurar under sommaren, som antagligen räddat kantarelltillgången.

  • I mitt fall gäller det att svamparna uppenbarar sig nära stigen för särskilt långt från den vågar jag inte irra med blicken. Jag har en salig förmåga att kliva snett om jag inte stirrar stint framför mig.

 2. Åh, om det bara kom lite fukt här också, så skulle jag mer än gärna offra tröjan för såna godingar! Ser läckert ut!

 3. Håller med Ingmarie – topless är med fritt skumpande… Lite falsk marknadsföring i detta inläggs rubrik 😉

  Men jag har noterat (är med i ”springande tjejer” på fejjan) att det pågår någon slag ”våga springa i bara sport-BH”-grej därute. Jag fattar nog inte riktigt grejen… SÅ himla mycket mindre varmt kan det väl inte vara jämfört med ett tunt linne i funktionsmaterial, eller? Men för mig får de gärna. Jag är bara inte bekväm (så jag förstår hur du tänker även om jag inte tror att älgarna bryr sig ;-))

  • Medvetet falsk. Vad gör man inte för att få lite läsare. 🙂
   Fritt skumpande måste vara sjukt obekvämt! Så obekvämt att kvinnor som springer naknemaraton i Finland visst kan få dispens och använda löparbh.
   Magen bar är faktiskt svalare, tycker jag. Jag brukar peta in tröjans nederkant i bh:n om det är kokhett. I skogen. Trots älgar. Men längs landsvägen där ALLA svischar förbi. Nej, inte gärna. Men jag har som du inga invändningar om andra vill springa i bara sport-BH.

 4. Ping: BokBytarBox | blogg@bureborn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s