Parhästar

Jag är en sån där som måste testa den där nya produkten som ligger i lockkorgen i matbutiken. Yoghurt med ketchupsmak? Flingor som smakar bubbelgum? Tja, den kan ju vara gott…

Jag gillar lite överraskningar och lite omväxling i livet helt enkelt. Och i träningen. Följaktligen gillar jag att testa nya ledare också. De är ofta jättegoda!

Det var nye erfarenheten G på gårdagens TMI (träna med instruktör) också. Intensivt och tufft pass helt i min smak, men… Men. Men. Sen var det det där med att jobba ihop två och två. Jag har inget emot det så länge det handlar om att göra saker var för sig i lag. Typ du gör så många armhävningar du orkar medan jag gör 20 enbensböj.

Men att göra benböj med halvokänd man fastklamrad på ryggen, att förtvivlat försöka få grepp med händerna runt svettfuktiga anklar så att man inte tappar ”skottkärran”, att hängande hålla i en stång under en svettdroppande näsa och hålla emot samtidigt som den stående motparten ”ror”. Nja. Kontaktsport är inte riktigt min kopp te.

Men det där nya gröna teet med smak av ingefära och citron som jag hittade på konsum sist. Mums!

9 tankar om “Parhästar

 1. Haha. Påminner mig om det (enda) Friskispass jag deltagit på. Utomhus i Rålis för några år sedan. Jag och min halv meter kortare kvinnliga kompis (din size ungefär) hade problem vid vissa parövningar må jag säga. 35 kilos skillnad. Speciellt övningen när man skulle köra situps i luften ”sittandes”/hängandes med benen låsta runt den andres höfter… 🙂

  Och vad gäller att testa nya prylar i mataffären är jag nog fortfarande en sådan som dömer ut vissa smakkombinationer redan på förhand. Tyvärr, måste jag säga, då jag också gillar äventyr och utmaningar.

 2. Själv har jag ingen erfarenhet av att byta kroppsvätskor på F&S. Inte av yoghurt med ketchupsmak heller. Men om jag skulle ta steget och våga något nytt skulle jag nog föredra det senare. Fast om grönt te med smak av ingefära fanns med bland alternativen skulle det säkert bli mitt förstahandsval.

 3. Du vet väl varför de där teerna är så goda? Innehåller ca 20% socker (men det står inte som innehåll) enligt norska motsvarigheten till Uppdrag granskning. Om det var pås-te. Känns ändå som ett behagligt alternativ till påtvingad nersvettning 🙂

 4. När tvååringen vill prova ketchup på mannagrynsgröt rynkar farfar på näsan, men vadå kan man ha det på makaroner så….Vete som vete. Själv håller jag mig till favokombinationer och erövrar nyheter i mycket långsam takt.
  Av gruppgymnastik har jag ingen erfarenhet, men tycker att åtminstone den övning Benet beskriver ”med benen låsta runt den andres höfter” låter mer kroppsnära än jag föreställer mig att en parsvettis till mig skulle önska…

 5. Hehe… jag är precis tvärtom – testar inte nymodigheter innan jag vet att sakerna är beprövade. Inte heller nya träningsformer är jag öppen för. Tyvärr. Kanske inte är så trevligt att vara närgången med okända, men tror ändå att en tar i mer på ett sådant pass.

 6. Benetspringer: Haha!! Ser era tappra försök framför mig, och fnissar hysteriskt. Sån här kompisträning förutsätter nog att man är någorlunda jämnstora och jämnstarka. Minns att jag en gång fick erbjudande om att hänga med på boxpass – av en kille i 95-kilos-klassen… Där gick gränsen för min äventyrlighet.
  Jag må kanske vara lite ”vågad” bland butikshyllorna, men kan vara en riktig liten fegis när det kommer till andra utmaningar.

  Oliver: Hoppas innerligt att den där yoghurten inte dyker upp i matbutiken. Huga! Fast förslaget har en verklig inpirationskälla, en bekant som nästan helt saknade smaksinne och som när sylten tog slut hällde ketchup i filen. Det blev ju också rosa.

  Malin: Friggs pås-te. Visserligen vill jag kunna lita på innehållsförteckningarna, men så länge det bara är socker som gömts och inte giftiga färgämnen känner jag mig ändå trygg nog att smutta på en kopp.

  Jumper: Se kommentaren till Oliver ovan, och lägg till vår utbytesstudent från Australien som tyckte ketchup till blodpudding var en självklarhet. Det var ju en köttprodukt.

  Snorrkis: Men så slipper du också slänga en massa oätliga grejer. Ungefär fifty-fifty risk att matnymodigheterna smakar mer eller mindre äckligt. Chansen att upptäcka nya, roliga träningsformer är större.
  Visst tar man i lite mer. Eller jag i alla fall. Eftersom jag i princip undantagslöst är den mindre parten. Mycket mindre. Parhästen kan jonglera med mig. 🙂

 7. Eh… Har inte gjort det, men måste nog hålla med. Det där lät inte som en höjdare. När man är som svettigast vill man inte att någon håller i en, oavsett om den andra är lika svettig eller inte…. 😉

  Tur att de inte var täckte i ketchup-yoghurt (blä?!) så du kände att du var tvungen att provsmaka. *fniss*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s